Vuurloop als ritueel voor vertrouwen en transformatie. 

Al 1000den jaren lang worden er in alle continenten rituelen gebruikt om belangrijke gebeurtenissen te markeren en te vieren. Zo wordt de vuurloop gebruikt om nieuwe mijlpalen, overgang, intenties/doelen kracht bij te zetten en komaf te maken met balast die je tegenhoudt om vol in het leven te staan.
Kom oog in oog te staan met het vuur die symbool staat voor je angst of blokkades die je tegenhouden om vrij en creatief te leven. Stap op het ritme van de drums over het vuur… stap in jouw kracht, naar vertrouwen en meer veiligheid… naar jouw dromen…

“Wie ooit letterlijk door het vuur gegaan is, weet pas wat hij aankan en beseft bij problemen dat hij ooit voor hetere vuren stond.”

Vuurlopen gaat over stress, angst en emoties reguleren met je lichaam.

Het vuur staat symbool voor jouw stress, angst en obstakels. In plaats van onze gebruikelijke reactie – emoties dempen of negeren – leer je in deze workshop om je emoties te reguleren door je lichaam mee in te zetten om ze te erkennen, doorvoelen en omarmen. Op die manier wordt je veiliger voor jezelf, je omgeving en het groter geheel. Je gaat immers beter voelen wat klopt en niet klopt, wat jouw verlangens, behoeften en grenzen zijn en daar constructief naar handelen. 

Bij stress of angst gaat ons lichaam in een vecht, vlucht of bevries modus. Het is een nodige helpende reactie zodat je jezelf weer in een veilige situatie kan brengen in levensbedreigende situaties. 

In onze huidige levensituatie komen er gelukkig nog weinig echte levensbedreigende gebeurtenissen voor, waarvoor we ons echt nog hoeven te beschermen. 

Als we langer dan 20′ onszelf gaan beschermen terwijl we niet in levensgevaar zijn, worden we schadelijk in hoe we omgaan met onszelf, onze naasten en het groter geheel. Hierdoor ontstaat er in psychologische ONveiligheid. 

Om ons lichaam en geest gezond te houden IS HET NOODZAKELIJK OM STRESS en alle negatief geladen emoties zoals: onzekerheid, angst, frustratie, irritatie, verdriet, kwaadheid,… TE LEREN REGULEREN. 

En dat is wat je met een vuurloop leert.
Je leert om in stressvolle, spanningsvolle gebeurtenissen jezelf te reguleren. 

Hierdoor ga je zien dat je je angsten of stress kan overwinnen en verhoog je daardoor het vertrouwen in jezelf, in anderen maar ook in het leven op zich. 

De vuurloop leert je voelen wat het is om in spannende levenssituatie kalm te blijven. Deze transformatie pak je overal mee naar andere situaties.

Door het reguleren van emoties gaan we dus in staat zijn om constructief te handelen en in het leven te staan ipv ons te beschermen door te dempen.

Wat je ook doet of wie je ook bent, je gaat sowieso enorme baat hebben als je in staat bent om emoties te reguleren waar dan ook.

Vuurloop kan een mooie aanzet zijn om echte verandering door te voeren in je groei en transformatie naar jouw authentieke zelf. Maar het is gewoon ook echt een avontuur op zich.

Laai je vuur in jezelf op, leer je gevoelens te reguleren, word bewust van je angst maar ook je doelen, je pad, je grenzen. Loop over de hete kolen naar een vrijer blijer bewuster leven!

Zaterdag 27 april 2024 van 19u-21u30 geven Dette van Zeeland en Nick Baelus een vuurloop @Egelspad 8, 2275 Gierle.

Inschrijven en meer informatie: https://hipsy.be/shop/43587-vuurloop-ritueel

“Je ervaart letterlijk, met heel je lichaam, hoe het onmogelijke mogelijk kan worden”