Bewust verbinden als koppel

We organiseren vier losse avonden waarop ook als reeks kan ingetekend worden. Elke avond staat in het teken van bewust verbinden als koppel. Telkens een laagje dieper naar je authentieke zelf.

Op een magische plek komen we samen met max. 6 koppels om dichterbij onszelf en als koppel te komen. Dit faciliteren we met fijne, speelse en soms wel uitdagende oefeningen.
Dit zijn o.a de thema’s : psychologische veiligheid, emotie regulatie, verbindend communiceren, ademhaling en relaxatie, intimiteit en seksualiteit, rituelen, patronen doorbreken, inzichten in de drama driehoek en speelsheid in alle lagen. 

We maken er vooral een gezellig warm bad van om veiligheid op te bouwen en tot authentieke verbinding te komen.

25 april 20-22h

23 mei 20-22h

20 juni 20-22h

12 september 20-22h

Prijs per losse avond: 111 euro als koppel
Prijs voor de 4 avonden: 399 euro als koppel

Inschrijven of meer info via:
Nick Baelus, Koach & psychotherapeut nick.koach@gmail.com 
Lennie Van Proeyen Psychotherapeut lennie.vanproeyen@gmail.com 

Liefdevolle groet,

Nick & Lennie 

Vuurloop als ritueel voor vertrouwen en transformatie. 

Al 1000den jaren lang worden er in alle continenten rituelen gebruikt om belangrijke gebeurtenissen te markeren en te vieren. Zo wordt de vuurloop gebruikt om nieuwe mijlpalen, overgang, intenties/doelen kracht bij te zetten en komaf te maken met balast die je tegenhoudt om vol in het leven te staan.
Kom oog in oog te staan met het vuur die symbool staat voor je angst of blokkades die je tegenhouden om vrij en creatief te leven. Stap op het ritme van de drums over het vuur… stap in jouw kracht, naar vertrouwen en meer veiligheid… naar jouw dromen…

“Wie ooit letterlijk door het vuur gegaan is, weet pas wat hij aankan en beseft bij problemen dat hij ooit voor hetere vuren stond.”

Vuurlopen gaat over stress, angst en emoties reguleren met je lichaam.

Het vuur staat symbool voor jouw stress, angst en obstakels. In plaats van onze gebruikelijke reactie – emoties dempen of negeren – leer je in deze workshop om je emoties te reguleren door je lichaam mee in te zetten om ze te erkennen, doorvoelen en omarmen. Op die manier wordt je veiliger voor jezelf, je omgeving en het groter geheel. Je gaat immers beter voelen wat klopt en niet klopt, wat jouw verlangens, behoeften en grenzen zijn en daar constructief naar handelen. 

Bij stress of angst gaat ons lichaam in een vecht, vlucht of bevries modus. Het is een nodige helpende reactie zodat je jezelf weer in een veilige situatie kan brengen in levensbedreigende situaties. 

In onze huidige levensituatie komen er gelukkig nog weinig echte levensbedreigende gebeurtenissen voor, waarvoor we ons echt nog hoeven te beschermen. 

Als we langer dan 20′ onszelf gaan beschermen terwijl we niet in levensgevaar zijn, worden we schadelijk in hoe we omgaan met onszelf, onze naasten en het groter geheel. Hierdoor ontstaat er in psychologische ONveiligheid. 

Om ons lichaam en geest gezond te houden IS HET NOODZAKELIJK OM STRESS en alle negatief geladen emoties zoals: onzekerheid, angst, frustratie, irritatie, verdriet, kwaadheid,… TE LEREN REGULEREN. 

En dat is wat je met een vuurloop leert.
Je leert om in stressvolle, spanningsvolle gebeurtenissen jezelf te reguleren. 

Hierdoor ga je zien dat je je angsten of stress kan overwinnen en verhoog je daardoor het vertrouwen in jezelf, in anderen maar ook in het leven op zich. 

De vuurloop leert je voelen wat het is om in spannende levenssituatie kalm te blijven. Deze transformatie pak je overal mee naar andere situaties.

Door het reguleren van emoties gaan we dus in staat zijn om constructief te handelen en in het leven te staan ipv ons te beschermen door te dempen.

Wat je ook doet of wie je ook bent, je gaat sowieso enorme baat hebben als je in staat bent om emoties te reguleren waar dan ook.

Vuurloop kan een mooie aanzet zijn om echte verandering door te voeren in je groei en transformatie naar jouw authentieke zelf. Maar het is gewoon ook echt een avontuur op zich.

Laai je vuur in jezelf op, leer je gevoelens te reguleren, word bewust van je angst maar ook je doelen, je pad, je grenzen. Loop over de hete kolen naar een vrijer blijer bewuster leven!

Zaterdag 27 april 2024 van 19u-21u30 geven Dette van Zeeland en Nick Baelus een vuurloop @Egelspad 8, 2275 Gierle.

Inschrijven en meer informatie: https://hipsy.be/shop/43587-vuurloop-ritueel

“Je ervaart letterlijk, met heel je lichaam, hoe het onmogelijke mogelijk kan worden”

ijsbad workshop

Op een magische plek in het bos ontmoeten we elkaar rond het vuur en in de gezellige chalet.

We maken tijd en ruimte om te voelen wat jou blijer, vrijer en krachtiger in het leven kan laten staan. Je leert om helemaal in je lichaam te zakken en te voelen.

Dit ijsbad ritueel staat in teken van persoonlijke groei, overwinnen van drempels en leren toepassen van koude training in je dagelijks leven. We leren omgaan met stress, angst, triggers op een lichaamsgerichte manier. We gebruiken hiervoor de pijl en het ijs om jouw beperkende patronen, en obstakels te overwinnen. Jouw doel wordt helder en maakt dat je blijft staan als het hard waait.

We ervaren de kracht van ademhaling, koude training, beweging en mindset.

We laten onze magische geluks hormoontjes stromen in contact met een toverbad vol ijs. De heerlijke houten hottub staat heet om te genieten van wisselbaden.

10u45 Welkom rond het kampvuur
11u Pijlbreken(optioneel): Wat mag je doorbreken? 13h Gezonde bio maaltijd
14h Voorbereiding: meditatie – beweging – ademhalingssessie
14u30 ijsbad (optioneel) – hottub
16u30 Afsluiten

Thee, water, versnapperingen voorzien

inschrijven via nick.koach@gmail.com
75euro

Mannencirkels

We komen samen met mannen rond het vuur om naar elkaar te luisteren… ieder met zijn verhaal, met wat er op dat moment leeft. We hoeven geen advies te geven, we luisteren, we zijn er met volle aandacht voor elkaar, zonder verwachting, zonder oordeel… Ook maken we tussen de deelrondes vaak muziek, dus breng je instrument mee als je er een hebt of je stem.

Maximaal 12 personen met een vrije bijdrage of ruil

(inschrijven via nick.koach@gmail.com of 0469159570)

Data

27 maart 19.30-22h

23 april Thema Vader Zoon 19.30-22h

22 mei 19.30-22h

19 juni 19.30-22h

Workshop Mental coaching voor clubs, bedrijven, sporters, coaches, ouders

Ik geef vanuit mijn ervaring als Olympische coach en therapeut, hands-on workshops hoe je kan omgaan met stress, faalangst, twijfel, vermoeidheid, overprikkeling in je leven, op je werk, in competitie? Hoe kan je in je kracht staan als het hard waait? Hoe leer je leven vanuit je lichaam en kan je negatieve gedachten en gepieker transformeren naar zelfvertrouwen, rust en stabiliteit…