• Winst in Heusden

    Heerlijk, de kop is eraf voor 2011.  Mijn eerste overwinning is binnen!  Ik had nochtans heel de week een slecht gevoel, moe, moe en nog eens moe… (naweeen van de hel van kasterlee waarschijnlijk).  De winter is de tijd om je krachten op te laden en niet te veel te trainen en dat ik heb ik heel de week dan ook gedaan: stabilisatieoefeningen, wat yoga, loslopen en 2 techniektrainingen int zwemmen.  Zonder deze week dus op de fiets gezeten te hebben, ging ik dan ook met niet teveel ambitie naar Heusden waar ik in 2008 al eens mocht winnen.  Het was een heerlijk weertje, en een prachtig maar pittig parcours met 15 stevige kuitenbijters.  Met Dave Bruylandts -ooit 3de in de Ronde Van Vlaanderen- aan de start beloofde het fietsen afzien te worden.

    In het eerste lopen kon ik redelijk confortable meegaan en eerst wisselen.  Na 1Km lag ik al tegen de grond, gelukkig geen erg. Ondertussen was een groepje van 5 komen aansluiten.  Het moeilijkste was de gedubbelden te ontwijken (ik wou niet zoals in Zonhoven weer onzacht in contact komen met één van mijn collega’s).  Het ging wel snel in het fietsen maar met de ronde kreeg ik beter benen.  Op het laatste ‘kaske’ trok Bruylandts nog eens vol door en zo ranselde hij het kopgroepke uiteen.  In het laatste lopen vond ik direct een hoog ritme en kon ik vrij confortable naar de zege lopen.  Genieten…..

    De Hel van Kasterlee is nu min of meer verteerd en die goei basisconditie heb ik door: niet te lang te rusten, de juiste voeding en de juiste motivatie op training kunnen meepakken naar 2011.  Nu wil ik vooral verder werken aan stabilisatie en kracht, techniek in het zwemmen en lopen zodat het een heerlijk triatlonseizoen kan worden.  Ik heb het gevoel dat het beste nog moet komen…

      http://www.youtube.com/user/leonverswyvelt  zie Heusden Zolder duatlon deel 1, 2, 3

Leave a reply

Cancel reply