• Winst in Hofstade

    Twee mooie streepkes mag ik al trekken in dit nog prille seizoen.  Het kon niet schoner beginnen voor mij!  Voor al het werk dat ik voor de Hel van kasterlee heb geleverd, word ik toch nog beloond!  Heerlijk.  Ik geniet er met volle teugen van.  Zeker omdat ik triatlontopper Michael De Wilde heb mogen kloppen: gene pannekoek hoor!  Dankzij een heel mooi technisch parcours heb ik kunnen winnen, want als het altijd rechtdoor had gegaan had ik het waarschijnlijk heel lastig gekregen want hij is één van de sterkste fietsers in triatlon Belgie.  Maar dat was echte winterduatlon: door het slijk, baggeren, veel bochtjes, zandstroken, en wind… Een prachtige sport, een beetje zoals veldrijden.  In het eerste lopen kwamen we met een klein groepje binnen, na de eerste zandstrook zat ik alleen op kop en kon ik in het technisch stuk 15seconden pakken.  Ik zag dat alleen Michael kon terugkomen na een ronde.   Op de rechte stukken was hij beresterk, maar op de technische en modderstroken voelde ik dat ik beter was.  In de laaste ronde pakte ik daar wat voorsprong maar juist voor de wissel kwam hij terug op mijn wiel.  Samen wisselen en dan trachten soepel te lopen.  Hij pakte de kop en ik geloofde in mijn sprint.  Op het zand gekomen draaide ik de kraan vol open en kon afstand nemen in de laatste 200m.  Geert Laurysen werd 3de.   Genieten en nog eens genieten van deze mooie zege!  Nu ga ik toch eens een maand geen competitie doen, want ik moet dringend terug starten met lange duurtrainingen in maart want het triatlonseizoen begint voor mij met een halve triatlon in Mallorca op 17 april.  En dan hoop ik om eind maart hier in de winterduatlon van Lille nog eens een gooi te doen naar de 3de zege…

    ps: dit is mijn 3de zege met mijn fiets van 20jaar oud die mij ooit 12.000fr heeft gekost, super!

Leave a reply

Cancel reply