• 2de plaats in Geel

    Op 13maart behaalde ik een mooie podiumplaats in de bekende duatlon te Geel.  Nochtans was ik niet van plan om mee te doen.  Ik had een zwaardere week gepland in de krokusvakantie maar de kids beslisten daar anders over…  Ik kon het niet over mijn hart krijgen om te gaan trainen ipv met Briek op de hei te gaan ravotten, nog een plopshowke ertussen en de week was plots om en daarom besliste ik zaterdag dat ik toch maar zou starten.  S’avonds kregen we hier nog een familiale buikloopaanval, zodat ik tot zondagmiddag 1u nog twijfelde of ik ging meedoen of niet, want ik was toch maar plattekes.  Onze Annemie stuurde me uit mijn luie zetel, nog rap mijn fietske en wat loopschoenen meepakken en weg waren we.  Aan de inschrijvingstafel kreeg ik de eer om met het nummer 1 te starten, altijd leuk.  Maar er stond heel wat sterk volk aan de start, vooral Pieter Rijnders- volgens mij wereldtop in duatlon: hou hem maar in het oog dit jaar- ging er keihard tegenaan in het lopen.  Met meer dan een minuut achterstand begon ik als vierde aan het fietsen.  Direct goed samengewerkt met Rob Douwen, pakten we 2 en 3 in de eerste ronde.  Moonen en Smeyers sloten nog sterk aan en weg waren we met zijn vieren, jagend op een zeer sterk fietsende Rijnders die we enkel aan de finish zouden terugzien.  Voor de 2de plaats kon ik mijn collega’s eraf lopen en tevreden een 2de plaats binnenrijven.

    Content van mijn lopen dat dit jaar heel soepel gaat, het fietsen gaat goed maar ik heb nog niet echt de power omdat ik nog weinig gefietst heb.  Nu wil ik nog eens vol gaan voor de duatlon in mijn thuisdorp Lille.  De clash tegen Paul Embrechts, ik kijk er naar uit.  En dan 10april de strandduatlon in Knokke ook een heel mooie wedstrijd.  En de week erop staat mijn eerste triatlon in Mallorca op het programma 1Km zwem, 100fietsen, 10km lopen.

    Mooie vooruitzichten…

Leave a reply

Cancel reply