• Pech in Neerpelt

  2de plaats volledige triatlon Neerpelt

  Ik besloot om de hele triatlon in Neerpelt als voorbereidingswedstrijd mee te doen in funktie van de ironman Engeland op 31 juli.

  Ik vind dat als er een volledige triatlon word georganiseerd in Belgie, dat je dat project moet steunen.  Ik was al redelijk in form dus starten maar…

  Meteen werd ik samen met Dirk Huybrechts en Dave Van Hove als topfavoriet bestempeld.  Het zwemmen verliep goed, maar in de wisselzone stond mijn voorband plat, ik had het pas door na 100m fietsen en kon mijn reparatie kunsten al direct eens testen.  Nieuw bandje erin, oppompen en weg, (toch een goei 5minuten verloren).  Terug op de fiets, het juiste ritme zoeken, iets te hevig van start gegaan de eerste ronde, daarna tempo rond de 160hf aangehouden.  De laatste ronde was lastig.  Na 1km lopen pakte ik Dirk Huybrechts terug en vond ik het goede ritme.  Op naar de leider die al 15minuten uitgelopen was.  Het ging goed maar ik kwam tot op 5minuten met nog 5km te gaan… Teveel van het goede (zonder de platte band had ik de laatste 5km wellicht om de eerste plaats kunnen strijden, spijtig maar das sport en er zijn veel ergere dingen in de wereld).  Toch was ik wel ontgoocheld.  Ik vond zelf dat ik een degelijke wedstrijd heb gedaan, en zit dus op schema voor Engeland, maar ik miste toch wat interval training die ik zo goed als nog niet gedaan heb, die hou ik voor de volgende 3 weken waar ik er vol tegenaan ga.

  Volgende zondag doe ik mee aan de Grand Nisramont (een survival triatlon in de Ardennen), maar ik moet eerst nog een fietske zoeken met voorvering en een klein verzet.  Ik heb er wel zin in.

  http://www.sport-events.be/new/598

Leave a reply

Cancel reply