• Ironman UK 16de!

  De ironman in UK was een ongelooflijk succes.  Met een 16de plaats overall, bemachtigde ik de fel begeerde kwalificatie voor het WK Ironman Hawai op 8 oktober.  Deze keer zat alles mee… goed gestart, op reserve kunnen zwemmen : 54minuten, stevig doorgefietst op een zwaar parcours met 2100 hoogtemeters : 5.22minuten.  De marathon (3.05) voorzichtig gestart en dan een comfortabel tempo gezocht zonder ooit te forceren.  Geen dipke gekend en met een fantastische ontlading kunnen finishen… Heerlijk.  Kben zelfs niet stijf of zwaar vermoeid.  Zo moet dat zijn.  Genieten en nog eens genieten…

  Ik heb dit jaar heel regelmatig getraind, maar slechts 2 weken van 20uren/week, de rest rond de 13-18/h.  In de laatste 5 weken slechts 2 weken van 15h/week maximum.  De laatste 2 weken slechts een 8tal uurtjes.  Wel heb ik telkens een paar sleuteltrainingen gedaan die ervoor zorgen dat je top en vol vertrouwen aan de start staat en toch superfris bent.   Ook heb ik veel wedstrijden gedaan die als intense training dienden, maar die ik toch ook op een mooi niveau kon uitvoeren.

  Mijn voeding tijdens de wedstrijd was ook tiptop.   Voor de wedstrijd heeft Dirk Baelus mij verwend met zijn biologische kookkunsten (waarvoor dank!!!).  S’morgens voor de wedstrijd een kom misosoep met mochi.  Gaat super goed binnen en geeft heel lang energie.  Tijdens de wedstrijd heb ik Bancha thee gedronken met rijstroop (energie), 5 rijstballen, 5 bio energierepen (die je bij Dirk Baelus kan bestellen, echt een aanrader en supergezond!!!), 3 SIS gellekes en voor de rest water want geen tijd om te stoppen bij de ‘special needs’.  Tijdens het lopen enkel mu thee met maisstroop gedronken, 3 gellekes SIS, water, en een paar stukjes banaan.  Wel had ik zin in zout, dus volgende keer ga ik een umebochi pruim meepakken.  Ik kan nu wel stellen dat ik de perfecte voeding heb gevonden om een volle triatlon zonder maagproblemen, zonder dip, super gezond (geen suiker, geen conserveermiddelen, geen smaakstoffen of ander rommel) te volbrengen.  Ik moet zeker Dirk bedanken voor de geweldige tips.  Spijtig genoeg kampte hij met een probleem aan de luchtwegen.

  Ik wil iedereen bedanken voor de fantastische reacties, echt heerlijk….

  op naar Hawai en als het dan nog even kan brei ik er mijn favoriete wedstrijd ‘de hel van kasterlee’ aanvast.

  wat een seizoen!!!

Leave a reply

Cancel reply