• Europees Kampioen

  Ik ben Europees kampioen Crosstriatlon geworden in de den Haag Agegroup 35.  Een mooie opsteker.

  Wedstrijdverslag

  EK crosstriatlon Den Haag 14 juli

  Op woensdagmorgend reisden we met de kroost af om een paar dagen te camperen in Kijkduin.   Het regende pijpenstelen bij een Belgische 14 graden en gierende wind beloofde dat een heel avontuur te worden met twee wilde bengeltjes van 3,5 en 1,5 jaar in een Decathlon tentje.

  Na heel wat gegoochel om de  tent opgesteld te krijgen, moest ik me al reppen om de start te halen van mijn eerste “mtb Beachrace” van een uur en een ronde.   Direct zou mijn Gianni Motta 29er gedoopt worden met het alles verwoestende zee en zand.

  We moesten het eerste stuk wind tegen starten en alles bleef samen tot het keerpunt.  Daar plaatste Paul Embrechts een demarrage om als eerste het met wind mee te draaien.  Daar scheurde alles uit elkaar.  Ik kon zo rond de 15de plek draaien en verloor net voeling met de kopgroep.  Na het lange wind mee stuk, volgde een zwaar stuk mul zand, waar ik vlot doorreed en naar de top 10 kon oprukken.   Op het einde werd de race werd het vloed en moesten we echt door de zee baggeren en stukken lopen, want het keerpunt lag in zee.   Ik kon nog 3 plaatsen opschuiven en eindigde mooi 7de.

  Paul Embrechts eindigde 12de.

   ?xml:namespace

  De volgende dag was er een 3km wedstrijd zeezwemmen.  Deze werd verkort naar 1km omdat de zee veel te wild was en er veel te veel stroming stond.  Ook deze wedstrijd verliep goed en hier eindigde ik 5de.

   ?xml:namespace

  De volgende dagen bleef het oude wijven regenen en werd mijn rug zwaar geteisterd op het leeglopend matje waar ik op sliep.  Ook werd ik geplaagd door zweet en koude aanvallen en waren al onze kledij en tent door en door, doorweekt.  Zaterdag kwam ik dus niet met een topgevoel aan de start maar ik had niet anders verwacht want de conditie is nog ver van top.

  De wedstrijd

  Op het laatste moment werd het zwemparcours ingekort van 2 naar 1 ronde want de junioren hadden op 300m 14 minuten gezwommen ipv 4 minuten door de enorme stroming.  Na een goede start en me door de branding geploegd te hebben, bleef ik met mijn horloge aan de koorden van de eerste boei haken.  Hierdoor kreeg ik de enorme boei telkens bij elke golf op mijn hoofd, alsook het hele zwempeleton en moest ik echt efkens  voor mijn leven vechten.  Uiteindelijk kon ik me losrukken en mijn avontuur verder zetten.  Na de 2de boei drifte ik mee met de stroming en verloor kostbare tijd.  Uiteindelijk wist ik me op het strand te slepen en aan het enorm gevarieerde fietsnummer te beginnen.  Baggeren door heel zware zandstroken, wind, flinke kuitenbijters in de duinen en technische afdalingen maakten het echt loodzwaar.  Ik kon in de eerste ronde kon ik Paul Embrechts inhalen en dichter bij de kopgroep komen maar moest dan gas minderen omdat mijn rug volledig geblokkeerd zat.  De 3 nachten in de tent hadden hun tol geeist.    Rond de 10 plek begon ik aan het ‘weerom loodzware loopparcours’ door de duinen dat over een ruiterpad liep.  De eerste 2 ronden liep ik geforceerd, maar in de 3 ronde kon ik terug mijn tempo vinden en kon ik nog wat atleten inhalen en eindigde ik als eerste in mijn agegroep 35 jaar.  Vanaf nu ga ik met mijn Karhu fast fulcrum in de wedstrijd lopen omdat die mij echt als gegoten zitten, zowel op training als in de race.

  Dit was een mooie opsteker, die ze weeral niet meer kunnen afpakken.   De volgende dagen zou ik wel moeten uitzieken van de geleverde inspanningen in de tent en de race.

  Volgende afspraak is de prachtige Nisraman die ik vorig jaar nog kon winnen en echt mijn favoriete wedstrijd is.  Hier kan ik mijn mtb en race fiets gianni motta eens testen, alsook mijn splinternieuw Zerod  V-Flex wetsuit.  Dit moment is mijn conditie nog niet super en is er heel wat meer tegenstand, ondermeer team genoot Tim Brydenbach.  Kben benieuwd naar zijn mtb skills.   We gaan vooral genieten van de prachtige ardennen en het supermooi pa

Leave a reply

Cancel reply