• 4de keer podium Hel

    3de plaats Hel Van Kasterlee!

     Het is me voor de 4de keer gelukt om me op het podium van de hel van kasterlee te hijsen.  Dit jaar stond de hel van kasterlee niet op mijn planning omdat ik me vooral op meerdere kortere wedstrijden wou toeleggen.  Geen lange duurtrainingen, maar korter en intensiever werk.  Rond midden november en al heerlijke 18 wedstrijden achter de kiezen voelde ik me echt super en was ik enorm gemotiveerd op training.  Zonder het zelf te beseffen haspelde ik mijn maximum trainingsweek van 17uren af wat normaal 10-12u zijn.  Slechts 3 trainingen van 5u fietsen en 3 looptrainingen van 1.30u -een peulschil -van wat ik in het verleden deed, maar ik had er zelf vertrouwen in.

    Ik kreeg een extra prikkel doordat niemand echt in mijn kansen op het podium geloofde, behalve mijn naaste omgeving.

    Al tijdens het eerste lopen voelde ik dat ik superbenen had, maar moest 4 koerspaarden laten weglopen.  Tijdens het fietsen kwam ik wel veel te snel alleen te zitten en moest ik heel de tijd alleen tegen de wind in beuken.  Gelukkig kon ik Tony Goossens inhalen en konden we het werk wat verdelen.  De 4de ronde kwam de beloftevolle ‘rookie’ Ronald Beckers aansluiten en hij reed er Tony klink af.  Ik pakte over waar ik kon en zo begon ik als 4de aan de loopproef.  Ik raapte al snel de onfortuinlijke Rik Thijs op die krampen had.  Zo lag ik op plaats 3.  Ik liet me niet zot maken en zo kwam Ronald Beckers terug.  Ik besloot om een lange plaspauze (3,30min naar het schijnt) in te lassen en zo liep ook Tony  mij voorbij.  Ik pikte terug aan en besloot bij het ingaan van de 2de ronde de gas open te draaien en jacht te maken op plaats 3.  Mijn twee begeleiders ‘Jan Smeyers en Davy Smolders’ ontpopten zich tot ware schlager zangers en toverden een heel repertoire uit hun hoge hoed.  Dit motiveerde me enorm en zo liep ik met een smile de 30 km naar plaats 3. Thanks guys, vooral ‘Laat de zon in je hart’ bleef hangen.  Thanks sponsors, helpers, mechaniker Tom Van Loon, mijn ouders, supporters, mijn vrouwke en mijn 2 kids die me jong houden!  See you maybe next year!

Leave a reply

Cancel reply